Opkøb

Nyborg Kommune køber gården Jagtenborg i den vestlige del af Nyborg. I årene, der følger, bliver der gjort flere forsøg på at bruge bygningerne til noget fornuftigt.

1995

Nedrivning

De stærkt forfaldne bygninger rives ned for at give plads til et nyt beboelsesområde med 110 enkeltparceller og fire storparceller.

2007

Byggemodning for 30 millioner kroner

Allerede før man har sat priser på jordstykkerne, er der masser af henvendelser fra interesserede købere. De samlede indtægter fra salget bliver på dette tidspunkt beregnet til knap 66 millioner kroner. Prisen for at byggemodne løber op i cirka det halve, nemlig 30 millioner kroner. Oktober 2008: Den økonomiske krise sætter sit tydelige præg på salget af byggegrunde i Jagtenborg. Kun en enkelt grund er solgt på dette tidspunkt og to reserveret. Kort efter dropper politikerne planerne om en ru

2008

Åbent hus

For at sparke gang i salget bliver betingelserne ændret, så man kan købe en parcel og vente i op til et år med at betale regningen. Samme år inviterer kommunen for første gang til "åbent hus". Et arrangement, der er gentaget mange gange siden.

2009

Bosted indvies

Bostedet Jagtenborg indvies.

2012

Rabat på byggegrunde

Byrådet beslutter at inværksætte en ny kampagne med rabat på byggegrunde i Jagtenborg. Samme år køber Højstrup Bolig to storparceller. Projektet har et samlet budget på lidt over 60 millioner kroner.

2013

Første spadestik og indvielse

Højstrup Bolig, der i mellemtiden har skiftet navn til Civica, inviterer i april til første spadestik på byggeriet af 30 rækkehuse. 1. oktober samme år er der arrangeret rejsegilde.

2014

Klar til brug

De 30 rækkehuse er klar til brug. Allerede i løbet af andet halvår af 2015 er samtlige huse lejet ud. Kort før jul vedtager byrådet at bløde op på den restriktive lokalplan for Jagtenborg. Blandt andet er grønne tage og cementtagsten er nu tilladt. En af områdets beboere føler sig snydt, fordi han i 2013 fik nej til at bygge med cementtagsten. I stedet brugte han 46.000 kroner ekstra på tegl.

2015

Naboklage

Økonomiudvalget dropper planer om at samle tre eksisterende bosteder for voksne udviklingshæmmede i Jagtenborg. Det sker blandt andet på baggrund af en naboklage.

Storparcel og flere rækkehuse

En privat investor er interesseret i at købe seks parceller og omdanne dem til en storparcel. Det vil dog kræve et tillæg til lokalplanen, som er sendt i offentlig høring frem til den 11. april.