Skulpturen Camp Fire indvies

Ingvar Cronhammars enorme kunstværk Camp Fire bliver i 1994 givet som gave til det daværende Odense Tekniske Skoles 150 års jubilæum. Blandt andet Albani og Odense Stålskibsværft var blandt de glade givere.

19. november 1994

Camp Fire skæres til skrot efter 23 år

Efter at have stået i Munke Mose i 23 år skæres kunstværket i stykker med en skærebrænder. En reporter fra Fyens Stiftstidende kommer tilfældigt forbi og filmer nedskæringen. I det første døgn er det et mysterium, hvem der står bag nedrivningen. Historien breder sig til de fleste af landets medier.

Læs mere 4. maj 2017

Jagt på synderen

I løbet af 4. og morgenen 5. maj går jagten ind på at finde synderen. - Det er en fuldstændig forrykt sag, og jeg regner stærkt med, at vi i dag finder frem til den, der har givet et ja til det her. Det kan jo ikke passe, at alle fralægger sig ansvaret, siger formand i Odense Bys Kunstfond Anders W. Berthelsen. Han lufter muligheden for at rejse et erstatningskrav.

Læs mere 5. maj 2017

Syddansk Erhvervsskole erkender ansvar

Op ad formiddagen erkender Syddansk Erhvervsskole, at det er skolen, som har ansvaret. Indtil for nyligt havde skolen ejet bygningen, som skulpturen stod op ad, og på baggrund af misforståelser havde skolen bestilt opskæringen af Cronhammer-skulpturen, og at delene blev kørt til skrot H.J. Hansens skrotplads på Odense Havn. ”Det er fandeme fuckme utroligt, de kan komme af sted med det. Jeg begriber det simpelthen ikke,” siger Ingvar Cronhammar nogle dage senere i en reaktion på nedrivningen.

Læs mere 5. maj 2017

Enige om at genskabe skulpturen

Syddansk Erhvervsskole og Odense Bys Kunstfond mødes 8. maj, og der opnås en aftale om, at man vil forsøge at genskabe værket. Ingvar Cronhammar siger efterfølgende, at han er enig i, at værket skal genskabes, men stiller krav. - Jeg er meget indstillet på at få den genskabt. Men det forudsætter helt nye materialer. Altså en helt ny produktion fra starten og under min ledelse, siger han. Midt i maj bliver parterne enige om, at værket skal genskabes under Cronhammars kunstneriske ledelse.

Læs mere 8. maj 2017

Stige Ø udpeges som ny adresse

En placering på Stige Ø 400 meter syd for Søpavillonen udpeges som det sted, der fremover skal huse genskabelsen af Camp Fire.

Læs mere 15. juni 2017

Cronhammar godkender Stige Ø

Ingvar Cronhammar kommer på besøg på Stige Ø. Og godkender den nye placering. - Det er sådan en kontemplationshytte, hvor folk kan sidde og gruble, og hvor man egentlig holder sin kæft. Der er fred i omgivelserne, det er meget nyt, men ikke uinteressant, siger Ingvar Cronhammar, mens han besigtiger stedet.

Læs mere 1. juli 2017