Projektet præsenteres første gang

Forretningsfolk fra Randers, blandt andre Peter Poulsen, køber færgehavnen for ca. syv millioner kroner og præsenterer projekt Admiral Marina.

2009

Ja fra Fredningsnævnet

I december siger Fredningsnævnet for Fyn ja til en marina på Knudshoved, men nej til en stor bådforretning.

2010

Afgørelse stadfæstes

Naturklagenævnet stadfæster fredningsnævnets afgørelse. Fredningsnævnet siger nej til to reviderede forslag fra Admiral Marina, hvor bådforretningen er gjort mindre.

2011

Nedbarberet udgave

Fredningsnævnet siger ja til et nyt forslag, hvor bådforretningen er barberet ned til godt 1100 kvadratmeter. Samme år siger Fredningsnævnet nej til en ansøgning fra ejer Peter Poulsen, som gerne vil have ændret projektet bl.a. med opførelsen af tankstation.

2012

Afslag omstødes

Natur- og Miljøklagenævnet omstøder Fredningsnævnets afslag vedrørende tankstationen.

Juni 2013

Minister i samråd

Kystdirektoratet giver tilladelse til en marina på Knudshoved. Men vil kun tillade 500 både mod de ansøgte 1000. Peter Poulsen regner det som et reelt afslag og en stribe politikere går ind i sagen og trækker miljøminister Kirsten Brosbøl (S) i samråd.

August 2014

Tilladelse til 2800 bådpladser

I juni 2015 varsler Peter Poulsen en stævning af Kystdirektoratet. Kystdirektoratet varsler afgørelse i løbet af kort tid. Sidste på året sker det så - Kystdirektoratet giver tilladelse til lystbådehavn med 2800 bådpladser.

2015

Forening klager

Naturfredningsforeningen påklager Kystdirektoratets tilladelse til Natur- og Miljøklagenævnet.

Januar 2016

Planer i høring

Byrådet i Nyborg Kommune sender lokalplan for Admiral Marina i høring i otte uger. Kommunen gør det dog samtidig klart, at lokalplansforslaget ikke kan godkendes endeligt, før Natur- og miljøklagenævnet har talt.

Januar 2017

Forening får ret i klage

Miljø- og Fødevareklagenævnet giver Danmarks Naturfredningsforening ret i, at konsekvenserne af en luksusmarina skal undersøges nærmere, før den endelige tilladelse kan gives.

Sommeren 2017

Kystdirektoratet giver ny tilladelse

Nyt håb til idemand Peter Poulsen, da Kystdirektoratet giver ny tilladelse til projektet. Selv tager han den dog med ro. Der er nemlig fastsat en fire ugers klagefrist.

December 2017

Sag skal prøves igen

...Som Danmarks Naturfredningsforening udnytter til at klage for tredje gang. Det sker med henvisning til, at nævnets afgørelse fra sommeren 2017 ikke er blevet fulgt.

Januar 2018

Klagenævn afgør sagen

Miljø- og Fødevareklagenævnet afviser DN's klage, og dermed er der formelt givet grønt lys til projekt Admiral Marina. Afgørelsen kan nemlig ikke ankes til en højere instans.

10. juli 2018