Fire veje til Norddjurs: Havet, kalken, jorden og købstaden

Udstilling
Sted: Museum Østjylland, Grenaa

28. januar og året ud

Smykkeskrinet

Udstilling
Sted: Den Gamle By, Aarhus

8. februar og året ud

Køn redelighed

Udstilling
Kvindemuseet præsenterer ny permanent udstilling om køn.
Sted: Kvindemuseet Aarhus

24. marts - 31. december

Når trådene bindes

Udstilling
Museum Midtjylland ser nærmere på den trikotagevarefremstilling, der blev grundlaget for den tidlige tekstilindustri i Midtjylland.
Sted: Museum Midtjylland, Herning

25. marts - 17. december

Aarhus Fortæller

Udstilling
Aarhus Fortæller tager publikum med på en tidsrejse gennem Aarhus' historie fra vikingetiden til i dag.
Sted: Den Gamle By

12. april - 31. december

Ovartaci Fields

Udstilling
Ni særudstillinger hos ni af Business Park Skejbys institutioner og virksomheder.
Sted: Business Park Skejby, Aarhus N.

10. maj - 31. december

Æ Skawmand

Audio-move
Kom med ind i hovedet på Æ Skawmand - med din mobiltelefon og et sæt høretelefoner.
Teater Katapults AudioMove er en personlig fortælling i 3D lyd om "Æ Skawmand", der kom til egnen med et skab, som han placerede i et krat ved vandet. Her boede han i skabet og levede i pagt med naturen første halvdel af 1900-tallet.
Sted: Informationstårnet ved Oddesundbroen, Struer

7. juni - 31. december

Reformationsjubilæum 2017

Udstilling
I anledning af 500 års jubilæet for Reformationen skrues tiden tilbage til 1500- og 1600tallets Gammel Estrup.
Museet slår dørene op for tre nyrestaurerede rum. Det gælder det stemningsfulde kapel der blev indrettet i 1600tallet og Renæssancesalen, som fortæller om dagligliv og adelige idealer. Den nye del af museets permanente udstillinger holder åbent resten af året.
Sted: Gammel Estrup, Randersvej 2, Auning

27. juni - 23. december

The Motor Company

Udstilling
Den Gamle By åbner Motor Kompagniet – en bilforhandler med et værksted fra 1920'erne med en Ford T og en Citroën 5CV (Cloverleaf). Motor Kompagniet vil sælge og reparere biler, reparere cykler og renovere motorer.
Sted: Den Gamle By

1. august - 31. december

Fraværets Nærvær

Udstilling
Kunst, antropologi og arkæologi om de dødes liv i Cypern og Danmark. Gennem samtidskunst, religiøse billeder, arkæologiske fund og nutidig praksis undersøger udstillingen Fraværets Nærvær, hvordan vi forbinder os med vores afdøde.
Sted: Moesgaard Museum

23. september - 7. januar

Cindy Sherman

Udstilling
Fotokunstneren Cindy Sherman er kendt for sine fotografiske iscenesættelser af stereotype sociale miljøer og fiktive personer. Med sine chokerende, selvudleverende og nyskabende portrætter har hun siden 1970’erne leveret markante bidrag til udviklingen af fotografiet som kunstnerisk medium.
Den store retrospektive udstilling på Museum Jorn viser over 60 af Cindy Shermans berømte fotografier.
Sted: Museum Jorn, Gudenåvej 7-9, Silkeborg

23. september - 10. december

Billedstorm: Blasfemi, Køn og Fremmedhed

Udstilling
De tre museer; Kvindemuseet, Aarhus, Museet for Religiøs Kunst, Lemvig, og Skovgaard Museet, Viborg, er gået sammen for at undersøge, hvordan og hvorfor visse billeder blev forbudt, ødelagt eller tabubelagt pga deres religiøse, politiske, seksuelle eller etniske indhold. Udstillingen Billedstorm præsenterer gennem tre temaer mere end 150 kunstværker. Kvindemuseet fokuserer på køn og få bl.a. besøg af den franske kunstner Orlan. Sted: Kvindemuseet, Aarhus

Læs mere 28. september - 30. december

Billedstorm: Blasfemi, Køn og Fremmedhed

Udstilling
De tre museer; Kvindemuseet, Aarhus, Museet for Religiøs Kunst, Lemvig, og Skovgaard Museet, Viborg, er gået sammen for at undersøge, hvordan og hvorfor visse billeder blev forbudt, ødelagt eller tabubelagt pga deres religiøse, politiske, seksuelle eller etniske indhold.
Udstillingen Billedstorm præsenterer gennem tre temaer mere end 150 kunstværker. På Skovgaard Museet fokuseres på blasfemiske billeder.
Sted: Skovgaard Museet, Viborg

30. september - 30. december

Skulpturlandsby Selde 2017

Udstilling
I 2017 bliver skulpturlandsby Selde befolket af videokunstnere, som bruger byen og borgerne som materiale til videoproduktioner. Kunstnernes værker installeres i det offentlige rum.
Sted: Selde ved Skive

30. september - 17. december

Billedstorm: Blasfemi, Køn og Fremmedhed

Udstilling
De tre museer; Kvindemuseet, Aarhus, Museet for Religiøs Kunst, Lemvig, og Skovgaard Museet, Viborg, er gået sammen for at undersøge, hvordan og hvorfor visse billeder blev forbudt, ødelagt eller tabubelagt pga deres religiøse, politiske, seksuelle eller etniske indhold.
Udstillingen Billedstorm præsenterer gennem tre temaer mere end 150 kunstværker. På Skovgaard Museet fokuseres på blasfemiske billeder.
Sted: Museet for Religiøs Kunst, Strandvejen 13, Lemvig

1. oktober - 30. december

Livet på fjorden

Udstilling
Udstillingen ser på oldtiden i området omkring Randers Fjord med helt nye øjne. Mød bl.a. den 2000 år gamle, velbevarede Auningkvinden.
Sted: Museum Østjylland, Stemannsgade 2, Randers

7. oktober - 31. december

Plant et lys

Event
Fra 1. november forvandler Væksthusenes tropiske kuppel sig til installationen "Plant et lys", som en lysende hyldest til naturens mangfoldighed.
Den interaktive installation er styret fra Botanisk Have ved hjælp af en lysende søjle, så besøgende kan selv være med til at plante lys, se det brede sig i Tropehuset.
Sted: Væksthusene, Botanisk Have, Aarhus

1. november - 9. december

Berlinde De Bruyckere

Udstilling
Den anerkendte belgiske kunstner Berlinde De Bruyckere skaber et nyt projekt til Kunsthal Aarhus.
Sted: Kunsthal Aarhus

10. november - 21. januar 2018

Angelica Mesiti - Mother Tongue

Udstilling
Den internationalt anerkendte kunstner Angelica Mesiti har skabt et billedværk, der stiller spørgsmålet: Hvordan kan vi bedst muligt leve sammen?
Sted: 'O' Space, Mindet 6, Aarhus

10. november - 17. december

Ulla von Brandenburg

Udstilling
Den anerkendte tyske kunstner Ulla von Brandenburg arbejder med sit helt eget billedsprog, der trækker på traditioner og udtryk fra teater, film og fortællekunst i en ny film og installation, der er skabt specielt til Aarhus.
Sted: Kunsthal Aarhus

11. november - 31. december

Skjulte Steder: Frekvens [156.8]

Performance
Frekvens [156.8] er en teateroplevelse i og på Navitasbygningen på Aarhus Havn. Udstyret med FM-radioer og høretelefoner rejser publikum op gennem bygningen.
Sidste del af Skjulte Steders serie.
Sted: Navitas, Aarhus Havn

30. november - 7. december

Islandske heste og flamencodans

Event
Idom Borgerforening inviterer over 14 dage lokale borgere og særlige gæster til at skabe en nytænkende oplevelse med fællesskabet som kreativ drivkraft. Det involverer islandske heste, flamencodansere, traktorer, idrætsklubber, danseskoler, halmballer, gæs, cirkus, hornorkestre m.m.
Sted: Havnen i Struer

2. - 16. december

"The Serpent King"

Udstilling
"The Serpent King" er en teatralsk installation om den magiske tænknings transformerende magt. Katharina Henriksson forvandler Teatersalen til et arkadisk landskab, for at fortælle historien om The Serpent King. Sted: Non-space, Rosensgade 11, Aarhus

8. - 16. december

Verdensrum IV

Udstilling/performance
Birgit Kjærsgaard har skabt visuelle 3D-projektioner inspireret af et japansk mandalaritual, der udøves af munkene på Kôyasan bjerget. De får selskab af to af Japans mest anerkendte butoh-dansere, Sayoko Onishi og Kinya Tsuruyama.
Sted: Godsbanens Åbne Scene, Skovgaardsgade 3, Aarhus

Læs mere 6. - 8. december

Rethink julemaden

Gastronomi
Det Grønne Museum gentænker madens historie i Danmark. Lær om det selvforsynende ildstedskøkken, opdag kød fra gamle danske racer og alverdens historiske fødevarer, blandt andet æbler, lokale råvarer og julemad.
Sted: Det Grønne Museum, Randersvej 4, Auning

9. december kl. 10 - 14

Town Part Festival

Finale
Med hele ni indendørsscener forvandler Town Part Festival Godsbanen og resten af Aarhus K til et levende festivalområde.
I samarbejde med flere af byens og Godsbanens kulturaktører, kan publikum opleve en større street basket-konkurrence i Rå Hal, street food-boder spredt på området, live graffiti og talks m.m. Dertil optræder over 30 upcoming bands samt internationale og etablerede artister på de mange scener. Det hele er gratis.
Sted: Godsbanen, Aarhus

Læs mere 9. december kl. 14-03

2017-finale i Hvide Sande

Finale
Hvide Sande Havn - også kaldet ‘Porten til Nordsøen’ - danner rammen, når Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 fejrer den officielle finale i Hvide Sande.
Arrangementet begynder kl. 17, hvor et 30-minutters show vil udfolde sig både på havnen og på vandet.
Sted: Havnen i Hvide Sande

9. december kl. 17.00-17.30

2017-finale Aarhus

Finale
Kl. 17.00 til 17.30 vises hele afslutningsceremonien i Hvide Sande på storskærm på Mellemarmen bag Dokk1.
Efter live streaming af eventen i Hvide Sande fortsætter aktiviteterne på Aarhus Havn, hvor året mindes i lyd og billeder. Den aarhusianske digter Mads Mygind har skabt en fortælling særligt til finalen.
Sted: Mellemarmen, Aarhus Havn

Læs mere 9. december kl. 17.00-17.30

Gratis koncerter i hele Aarhus

Finale
Kl. 18 slutter showet på havnen og publikum kan herefter deltage i finalefesten i hele Aarhus Midtby.
18 kendte og nye spillesteder slår dørene op til over 75 gratis koncerter.
I en hyldest til Aarhus’ musikalske DNA samarbejder lokale artister med internationale artister og vækstlaget spiller sammen med etablerede aktører. I fællesskab præsenteres en bred vifte af musikalske genrer og nye anvendelser af kendte rum.
Sted: Aarhus Midtby

Læs mere 9. december kl. 18 -