Brugsen i Vester Hæsinge

1 million på 8 måneder

Kampen for at få Brugsen i Vester Hæsinge tilbage på ret kurs blev for alvor sat ind i sommeren 2014, hvor Brugsens bestyrelse og uddeler Kim Andersen præsenterede en plan for, hvordan man ville øge omsætningen med en million kroner på otte måneder. I plan indgik blandt andet aftaler med lokale fødevareproducenter og fredagscaféer.

Læs mere Maj 2014

Det går fremad

I november 2014 lød meldingen, at butikkens kunder havde taget godt imod de nye tiltag. - Vi får nye omsætningstal hver uge, og vi ligger i gennemsnit 4-6 procent over, hvad vi gjorde i samme uger sidste år. Men det er jo svært at sige, hvad det er præcist, der gør det, lød det blandt andet fra bestyrelsesformand Ole Worregaard.

Læs mere November 2014

Uddeler stopper

Efter 8 år i butikken stopper uddeler Kim Andersen i januar 2015. Fratrædelsen skete efter gensidig aftale, og Kim Andersen tiltrådte som halinspektør i Brenderup Aktivitetscenter 1. februar

Læs mere Januar 2015

Beder kunderne om lån

Brugsen i Vester Hæsinge bederne nu kunder og medlemmer om at spytte i kassen - den kriseramte brugsforening skal stille med sikkerhed på 150.000 kroner til Coop Danmark. Der er på daværende tidspunkt ikke ansat nogen ny uddeler, efter Kim Andersen fratrådte.

Læs mere Februar 2015

Lån og uddeler er i kassen

I marts 2015 kunne bestyrelsen glæde sig over, at over 100 private, forening og erhvervsdrivende havde fundet pengepungen frem, og målet om at skaffe 150.000 kroner til garantistillelse overfor Coop var nået. Samtidig kunne brugsen præsentere 26-årige Marlene Aagaard som ny uddeler.

Læs mere Marts 2015

Brugsen kæmper stadig

Mange kunder i butikken, men de køber for lidt, lyder det fra butikken i januar 2016. Samtidig præsenterede brugsen en uddelervikar, som skulle vikariere for Marlene Aagaard, mens hun var på barsel. Bestyrelsesmeldemmer har også måttet træde til og give en hånd med i butikken både med vareopsætning og rengøring.

Læs mere Januar 2016

Store planer for Brugsen

I et større interview med avisen afslører brugsformand Ole Worregaard ideen om på sigt at bygge en helt ny butik med mange flere funktioner, end dem der er i dag. Alt dette for at sikre butikkens fremtid.

Læs mere Juli 2016

Sidste chance

Bestyrelsen indkalder lokalområdets borgere til krisemøde. Nu er det sidste chance for at redde Brugsen. - konkret her og nu handler det om, at når vi bestiller varer, har vi ikke rigtig penge i kassen til at betale for dem. Kassekreditten er brugt op, og der er en gæld til Coop for levering af varer, lyder det fra Ole Worregaard. Efter længere tids sygemelding er uddeleren blevet afskediget, og bestyrelsen har i perioder måttet drive forretningen, hvilket har kostet dyrt.

Læs mere August 2017

Salg af benzintank skal redde Brugs

OK-tanken i Vester Hæsinge bliver nu udbudt til salg i anparter - planen er, at den lukningstruede lokalbrugs kan få tilført ny kapital ved at sælge anlægget til et anpartsselskab. Målet er at rejse et sted mellem 200.000 og 300.000 kroner på denne måde.

Læs mere September 2017

Så gik den ikke længere

Det lykkedes ikke for bestyrelsen at få lavet en rekonstruktion af den gældsplagede brugs, som derfor må lukke.

Læs mere Oktober 2017