Best of Odense: Kultur

Kultur er et vidt begreb, som dækker over alt fra teater til musik og sport. Det er derfor nærmest også kun fantasien, som sætter grænser i denne kategori, hvor vi hylder de tiltag, som sætter ekstra kulør på byen. Odenses bedste kulturtilbud kan både være en tilbagevendende begivenhed eller et enkeltstående arrangement.

Best of Odense: Café

Måske elsker du stedet, fordi de serverer ualmindeligt god kaffe. Måske kommer du der igen og igen, fordi maden er helt i top. Byens bedste café er det sted, du foretrækker og altid ender med at gå hen - selv når du har besluttet dig for at prøve noget nyt.

Best of Odense: Genbrug og retro

Genbrug hitter. Både på boligområdet og når det handler om at overtage andres aflagte tøj for en skilling eller to. Bæredygtighed er et ord, som er på vores læber mere end nogensinde før, og den vil vi naturligvis også gerne hylde her. Vi skal nu have lokaliseret det sted, hvor du gør den aller bedste handel på genbrugsområdet.

Best of Odense: Motion og fitness

Best of Odense: Shopping til hende

Kvinder elsker at shoppe, og måske lige netop derfor huser Odense et hav af fede forretninger, som har specialiseret sig i at pleje det kvindelige shoppe-gen. Men selv om de alle lokker med toptrimmede udstillingsvinduer, har de fleste hunkønsvæsener alligevel en favorit. Vi skal have kåret byens bedste shoppested for kvinder.

Best of Odense: Shopping til ham

Mænd shopper ikke. Mænd 'handler'. Det har vi i hvert fald ladet os fortælle. Men uanset hvad vi kalder det, handler det jo i bund og grund om at svinge dankortet, og det er de fleste mænd faktisk både vilde med og gode til. Byens bedste shoppested til ham kan være fyldt med gadgets eller gear, vin eller værktøj, jakkesæt eller jeans. Det er helt op til dig.

Best of Odense: Restaurant

I Odense blomstrer gastronomien lige nu mere end nogensinde før. Etablerede restauranter lokker med madkunst og stor velsmag, og nye spisesteder knopskyder til stor glæde for byens mange foodies, der altid er på jagt efter nye bidder. Odense har det hele, og byens gastronomiske fyrtårne er uden tvivl på niveau med anerkendte og prisbelønnede spisesteder i både Århus og København. Det er blevet tid til at hylde byens bedste restaurant.

Best of Odense: Service

Service. Et lille ord af stor værdi. Men hvor i byen får man den bedste af slagsen, og hvad er god service egentlig for dig? Måske er det, når tjeneren høfligt tager imod overtøjet ved indgangen til restauranten. Måske er det, når ekspedienten uddeler smagsprøver med rund hånd. Måske er det blot det lille smil, du bliver sendt ud ad døren med efter en god handel. Uanset hvad fortjener stedet med den bedste service en statuette og en klapsalve.

Best of Odense: Børneoplevelse

Odense er ikke kun for de store, men også for de små. Dem, der måske først lige har lært at cykle, løbe eller gå. Faktisk kan byens yngste ikke tillade sig at klage over udbuddet af oplevelser i børnehøjde. Dem er der nemlig masser af. Nogle er fortryllende, andre latterfremkaldende eller lærerige. Den bedste er dog den, ungerne altid plager i ugevis om at komme af sted til. Hvilken en er det?

Best of Odense: Gå i byen-sted

Hvor er festen, du for alt i verden ikke vil gå glip af fredag eller lørdag aften? Festen, der får dig til at glemme alt om de anbefalede syv-otte timers nattesøvn og holder dig i Odenses natteliv til den lyse morgen? Byens bedste gå-i-byen-sted er den destination, pilen altid peger på, når du skal skeje ud med vennerne. Lad os hylde den pub, natklub eller vinbar, som gang på gang er garant for en festlig aften.

Best of Odense: Specialbutik

Best of Odense: Take away

Det kan godt være, at take away er den hurtige løsning for dig, men det betyder ikke, at der ikke er kræset for sagerne hos dem, der kreerer måltidet for dig. Hvad end du sværger til sund sushi, pasta og pizza eller blot har brug for en sandwich på farten, er udvalget af tag med-mad i Odense både stort og bredt. Men hvor findes byens bedste take away-sted, som sender dig hjem med en smagsoplevelse ud over det sædvanlige?

Best of Odense: Shopping til hjemmet

Best of Odense: Velvære og personlig pleje

Når du skal gøre noget godt for dig selv, hvor tager du så hen? Svaret på det spørgsmål kan meget vel være synonym med vinderen af denne kategori. Det er blevet tid til at flage for det sted i Odense, som bedst får dig til at glemme alt om dagens gøremål for en stund – hvad end det er frisøren, barberen, neglesalonen eller skønhedsklinikken.

Best of Odense: Kulturscene

Odense kan prale af meget - ikke mindst af rækken af scener og spillesteder, som året rundt beriger byen med en bred palet af kulturelle oplevelser. Her kan du opleve alt fra tankevækkende teater til blød blues, eksperimenterende electro og selvudleverende stand up. Nogle scener er store og majestætiske, mens andre er små og intime. Byens bedste kulturscene er det sted, der giver dig den vildeste oplevelse og rammer dig allermest på følelserne.

Best of Odense: Brunch

Instagram flyder nærmest over med billeder af fotogene brunchtallerkener fra madsteder i den fynske hovedstad, og mulighederne er mange, når du er på jagt efter dagens første måltid. Men hvor skal man bestille bord for at få en brunch, som er et niveau over alle de andre? Hvor er det, der er kræset lidt ekstra for de mange små elementer, du enten får serveret eller selv henter i buffeten? Lad os uddele en pris for byens bedste brunch.

Best of Odense: Burger

Hvor i Odense sætter man tænderne i den lækreste burger? Og er byens bedste af slagsen egentlig twistet og med chilimayo og bønnebøf, eller er den ganske enkelt godt gammeldags amerikanerklassisk? Odense har burgere for enhver, men yndlingsburgeren - den bedste af de bedste - hvor findes den?

Best of Odense: Pindleprisen 2017

Der findes mange fantastiske projekter i Odense, som ikke kunne eksistere uden frivillige hænder. Derfor hylder Best of Odense naturligvis også den frivillige indsats. Og denne pris er ganske særlig, for vi smider ikke alene en statuette, men også 20.000 kroner efter vinderen.